Disclaimer

Blog ini adalah blog peribadi Nutrition Station 4u. Segala info yang dikongsikan di sini merupakan pendapat / pandangan penulis blog ini berdasarkan pembacaan ataupun pengalaman sendiri.


Penulis tidak akan bertanggungjawab ke atas apa-apapun yang mungkin tidak sesuai pada diri pembaca.


Sekiranya terdapat watermark "Nutrition Station / SR LIOW" pada mana-mana gambar di dalam blog ini, ia adalah milik Nutrition Station 4u dan sekiranya berlaku sebaliknya ia adalah BUKAN milik Nutrition Station 4u dan hanyalah digunakan untuk tujuan ilustrasi semata-mata.

DISCLAIMER ON SHAKLEE'S ARTICLES
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik penulis yang berkisar tentang pengamalan makanan nutrisi, pemakanan organik dan produk Shaklee. Penulis bukan seorang doktor mahupun pakar nutrisi dan penulis ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Maklumat dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan sebagai pengganti rawatan perubatan dan konsultansi doktor mahupun dianggap sebagai preskripsi. Sesiapa yang percaya bahawa mereka mengalami sebarang jenis penyakit atau masalah kesihatan, sila berjumpa/rujuk dengan doktor untuk nasihat perubatan terlebih dahulu dan rawatan susulan.

Memandangkan penulis ada menyertakan testimoni-testimoni pengguna produk yang disarankan, sila ambil perhatian bahawa pengalaman yang dikongsi oleh pengguna tidak pernah sesekali disarankan mahupun disahkan oleh pihak pembuatan produk berkenaan. Maklumat dalam blog/laman web ini bertujuan untuk berkongsi maklumat umum atau sumber rujukan sahaja, bukan sebagai nasihat perubatan. Setiap individu mungkin mengalami pengalaman yang berlainan dan tidak semestinya sama.

Tiada sebarang tuntutan, gerenti, waranti atau jaminan yang dijanjikan. Pengalaman pengguna yang disertakan bukan bermaksud untuk digunakan sebagai diagnosis atau rawatan penyakit sebaliknya maklumat yang terkandung dalam blog/laman web adalah sah untuk menyarankan penggunaan vitamin/suplimen/produk nutrisi dan mineral untuk menjauhi sebarang kekurangan vitamin/suplimen/produk nutrisi dan mineral dalam badan.

Penulis dan pengedar berkaitan tidak bertanggungjawab untuk sebarang salah interpretasi atau salah guna maklumat dalam blog/laman web ini.

No comments:

Post a Comment